Popečci od tikvica

Posted in Prilozi od povrća

popečci od tikvica1 žlica peršina 
2 režnja češnjaka 
1 jaje 
1-2 žlice parmezana 
1 žlica prezli 
4-5 žl. brašna 




 

 

 Tikvice krupno naribajte, dobro posolite i ostavite barem 15 min.

Zatim ih ocijedite stiskajući rukama da izađe tekućina.

Malo ih posolite i popaprite, dodajte peršin i češnjak, malo stučeno jaje, parmezan, prezle i brašna koliko je potrebno da dobijete gustu smjesu.

Žlicom vadite smjesu i pržite na dobro zagrijanom ulju.

Pržite na dobro zagrijanom ulju, ali ne na prejakoj vatri da sredina ne ostane sirova.

Kad popečci s obje strane budu dobro prženi, izvadite ih na papir i dobro ocijedite od viška ulja.

Poslužite toplo uz različite salate ili šalšu od rajčica, ili uz neki umak po želji.