Kuharica, recepti i savjeti

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predjela PredjelaJuhe JuheMeso MesoVariva i povrće Variva i povrćeRibe RibePrilozi PriloziJela od tijesta Jela od tijestaBrza hrana Brza hranaSlastice SlasticeNapici NapiciVegetarijana Vegetarijana. .
Home >> Prilozi od povrća >> Popečci od tikvica

Popečci od tikvica

E-mail Ispis PDF

popečci od tikvica1 žlica peršina 
2 režnja češnjaka 
1 jaje 
1-2 žlice parmezana 
1 žlica prezli 
4-5 žl. brašna 




 

 

 Tikvice krupno naribajte, dobro posolite i ostavite barem 15 min.

Zatim ih ocijedite stiskajući rukama da izađe tekućina.

Malo ih posolite i popaprite, dodajte peršin i češnjak, malo stučeno jaje, parmezan, prezle i brašna koliko je potrebno da dobijete gustu smjesu.

Žlicom vadite smjesu i pržite na dobro zagrijanom ulju.

Pržite na dobro zagrijanom ulju, ali ne na prejakoj vatri da sredina ne ostane sirova.

Kad popečci s obje strane budu dobro prženi, izvadite ih na papir i dobro ocijedite od viška ulja.

Poslužite toplo uz različite salate ili šalšu od rajčica, ili uz neki umak po želji.

 


Baner
Božić, Nova godina, blagdanski stol, prijedlog jelovnika i slastica
Baner
Detektori plina, pokloni, webshop,