Kuharica, recepti i savjeti

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predjela PredjelaJuhe JuheMeso MesoVariva i povrće Variva i povrćeRibe RibePrilozi PriloziJela od tijesta Jela od tijestaBrza hrana Brza hranaSlastice SlasticeNapici NapiciVegetarijana Vegetarijana. .
Home >> Prilozi od povrća >> Popečci od tikvica

Popečci od tikvica

E-mail Ispis PDF

Prilozi sa povrćem1 žlica peršina 
2 režnja češnjaka 
1 jaje 
1-2 žlice parmezana 
1 žlica prezli 
4-5 žl. brašna 




 

 

 


Tikvice krupno naribajte, dobro posolite i ostavite barem 15 min.
Zatim ih ocijedite stiskajući rukama da izađe tekućina.
Malo ih posolite i popaprite, dodajte peršin i češnjak,
malo stučeno jaje, parmezan, prezle i brašna koliko je potrebno da dobijete gustu smjesu.
Žlicom vadite smjesu i pržite na dobro zagrijanom ulju.
Pržite na dobro zagrijanom ulju, ali ne na prejakoj vatri da sredina ne ostane sirova.

Kad popečci s obje strane budu dobro prženi, izvadite ih na papir i dobro ocijedite od viška ulja.
Poslužite toplo uz različite salate ili šalšu od rajčica, ili uz neki umak po želji.

 

 
Twitter

 
Pošaljite prigodnu razglednicu, čestitku...



Baner
Božić, Nova godina, blagdanski stol, prijedlog jelovnika i slastica
Baner
Detektori plina, pokloni, webshop,